Tuesday

Μοσχαράκι με μελιτζάνες και πατάτες τηγανιτές

Μοσχαράκι με μελιτζάνες και πατάτες τηγανιτές Το μοσχαράκι με μελιτζάνες και πατάτες τηγανιτές δεν είναι απλά μια συνταγή… είναι μια γεύση ελληνικής ζεστασιάς και παράδοσης. Είναι πλούσιο, χορταστικό και άνετο, αλλά αρκετά απλό για να το φτιάξει ο καθένας στο σπίτι.

Την επόμενη φορά που θέλετε να εντυπωσιάσετε, δοκιμάστε να φτιάξετε το μοσχαράκι με μελιτζάνες και πατάτες τηγανιτές. Σίγουρα, όποιος το δοκιμάσει θα μείνει πλήρως ικανοποιημένος!

  • Στον πάγκο εργασίας κόβουμε το κρέας και το Αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε εν σουρωτήρι να στραγγίσουν για μια ώρα (με το αλάτι θα βγάλουν υγρά)

  • Τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε με μια βαμβακερή πετσέτα

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε 100 μλ ελαιόλαδο και όταν ανεβάσει θερμοκρασία τηγανίζουμε τις μελιτζάνες λίγες λίγες μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

  • Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε 100 μλ ελαιόλαδο και όταν ανεβεί η θερμοκρασία τηγανίζουμε τα κομμάτια του κρέατος λίγα λίγα μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε 50 μλ ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά σε μεσαία φωτιά, όταν γίνει διάφανο προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο ένα λεπτό, βάζουμε και τον πελτέ, τις δάφνες και σοτάρουμε για άλλο ένα λεπτό.

  • Προσθέτουμε τα τηγανισμένα κομμάτια του κρέατος και αμέσως σβήνουμε με το κρασί, όταν καεί η αλκοόλη προσθέτουμε την φρέσκια τριμμένη ντομάτα, την ζάχαρη και τον βοδινό ζωμό, προσθέτουμε 1 λίτρο νερο

  • Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να χοχλάσει, τότε χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει ανακατεύοντας ανά περιόδους,(αν χρειαστεί βάζουμε και λίγο νερό ακόμα). Θα πάρει περίπου 2- 2 1/2 ώρες

  • Στα τελευταία 20 λεπτά βάζουμε και την τηγανιτή μελιτζάνα, το κάνουμε αυτό για να μη παραψηθεί η μελιτζάνα και διαλύσει. Όταν δέσει η σάλτσα μας το φαγητό μας είναι έτοιμο.

  • Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές

  • Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με μια μους φέτας η απλά με ένα κομμάτι φέτα.

No comments:

Post a Comment