Πέμπτη

Στριφογυριστά με τυρί και ντομάτα

ΥΛΙΚΑ 


ΓΙΑ 20 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
500 γραμμ. ζύμη για κρουασάν
ελάχιστο μοσχοκάρυδο
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
300 γραμμ. έμενταλ τριμμένο
1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1 αβγό
1 κουτ. γλυκού αλάτι
2 λαδόκολλες
Λίγο ελαιόλαδο
Γαρνιτούρα
Μαϊντανό ψιλοκομμένο


ΕΚΤΕΛΑΣΗ 


1 Απλώνετε το φύλλο της ζύμης για
κρουασάν σε μια λαδόκολλα και
πασπαλίζετε με το μοσχοκάρυδο. Σε έ-
να μπολ ανακατεύετε την κρέμα γάλα-
κτος με το έμενταλ, απλώνετε το μίγ-
μα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και
προσθέτετε τα κυβάκια ντομάτας. Τυ-
λίγετε το φύλλο σε ρολό μαζί με τη λα-
δόκολλα και το βάζετε στην κατάψυξη
για μισή ώρα.
2 Στη συνέχεια, το βγάζετε από την
κατάψυξη, αφαιρείτε τη λαδόκολ-
λα και με ένα μαχαίρι το κόβετε σε ρο-
δέλες πάχους περίπου 2 εκατοστών.
Στρώνετε τη δεύτερη λαδόκολλα σε
ένα ταψί, αλείφετε με λίγο ελαιόλα-
δο και απλώνετε πάνω τις ροδέλες α-
φήνοντας κενό μεταξύ τους για να μην
κολλήσουν κατά τη διάρκεια του ψησί-
ματος.
3 Σε ένα μπολ χτυπάτε το αβγό με
το αλάτι και με ένα πινέλο αλείφε-
τε την επιφάνεια κάθε ροδέλας. Σκε-
πάζετε το ταψί με μια πετσέτα και α-
φήνετε για περίπου 20-25 λεπτά να
φουσκώσουν.
4 Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε το
φούρνο στους 180 βαθμούς. Ο-
ταν φουσκώσουν, ψήνετε στον προ-
θερμασμένο φούρνο για περίπου 20
λεπτά. Αφού ροδίσουν, βγάζετε το τα-
ψί από το φούρνο και σερβίρετε σε πια-
τέλα πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο
μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου