Υλικά συνταγής
225 γρ. βούτυρο πρόβειο καλής ποιότητας
250 γρ. αλεύρι μαλακό
175 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
1 κ.γ. ροδόνερο *
6 κ.σ. ζάχαρη άχνη + 350 γρ. ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε το
ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και σπάμε τη καρυδόψιχα σε κομμάτια [χωρίς να τα
θρυμματίσουμε].
Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο και το ροδόνερο για
10′ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και χτυπάμε 5′ ακόμα. Προσθέτουμε
και το αλεύρι σταδιακά και χτυπάμε με το γάντζο μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Τέλος προσθέτουμε και τα καρύδια και ανακατεύουμε για 1′ περίπου μέχρι να
σκορπιστούν στη ζύμη ομοιόμορφα.
Πλάθουμε με τη ζύμη μπαλάκια 2,5 εκ, τα πιέζουμε με το χέρι
και τα βάζουμε στη λαδόκολλα αφήνοντας διάστημα 5 εκ.μεταξύ τους. Τα ψήνουμε
στο προθερμασμένο φούρνο για 12′-14΄. Τα βγάζουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν και
μετά τα τοποθετούμε σε πιατέλα στην οποία έχουμε βάλει ζάχαρη άχνη και τα
πασπαλίζουμε και από πάνω με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
* Αν δεν έχετε ροδόνερο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με
κονιάκ.
Διαβαστε ακομα
https://greekcookingclubfoamerica.blogspot.com/2016/05/blog-post_6.html
Διαβαστε ακομα
https://greekcookingclubfoamerica.blogspot.com/2016/05/blog-post_6.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου