Τρίτη

Μοσχάρι Κοκκινιστό

Image result for Μοσχάρι κοκκινιστό
Related image
Υπάρχουν συνταγές που είναι πραγματικά κλασσικές και που τις θυμόμαστε να τις φτιάχνουν οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας. Συνταγές μιας ολόκληρης ζωής. Και είναι ενδιαφέρον να παρατηρούμε την εξέλιξη τους στον χρόνο καθώς ο καθένας από μας προσθέτει την δική του πινελιά φέροντας τις πιο κοντά στα γούστα και την εποχή του.


Υλικά
  • 1 1/2 κ.μοσχάρι κομμένο σε μερίδες (συνήθως προτιμώ ελιά ή ποντίκι)
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 1/2 ποτήρι κρασί ασπρο
  • 15 με 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση και 1 κουτί ντοματάκια κονσέρβα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 πιπερίτσες καυτερές
  • 1 ξύλο κανέλας
  • μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα κρεμύδια και το σκόρδο με μια κουταλιά ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν διάφανα. Τα αφαιρούμε από την κατασαρόλα με μια κουτάλα, δυναμώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το  κρέας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο γυρίζοντας το συνέχεια γιανα θωρακιστεί.  Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, τα ντοματάκια (φρέσκα και κονσέρβα), το ξύδι,την ζάχαρη, τα μπαχαρικά ,τις πιπερίτσες, το αλατοπίπερο και ελάχιστο νερό ζεστό και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία. Σιγοβράζουμε γύρω στην 1.30 ώρα, ή όσο χρειαστεί για να μαλακώσει το κρέας καλά. Το μυστικό είναι πάντα στα καλά υλικά και στο να έχουμε το νου μας έτσι ώστε να προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί χωρίς όμως να αφήσουμε την σάλτσα να αραιώσει. Ταιριάζει υπέροχα με πατάτες τηγανητές, μακαρόνια ή πουρέ ανάλογα τα γούστα σας. Και είναι ένα φαγητό που μυρίζει αγάπη και ζεστασιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου