Ψαροκροκέτες
Μια πολύ εύκολη συνταγή για πεντανόστιμες ψαροκροκέτες με μπακαλιάρο και πατάτες. Απολαύστε τες ως ορεκτικό, μεζέ ή κυρίως πιάτο με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.
Υλικά συνταγής
- 250 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
- 150 γρ. πατάτες
- 1 σκόρδο
- 1 αυγό [χωριστά το ασπράδι και ο κρόκος]
- 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε
κομμάτια και τις βράζετε για 20 λ περίπου σε βραστό αλατισμένο νερό που
απλώς να σκεπάζουν τις πατάτες. Στα 10 λ βρασμού προσθέτετε και το
μπακαλιάρο τον οποίο έχετε κόψει και αυτόν σε κομματάκια και τον βράζετε
μαζί με τις πατάτες για 10 λ.
- Σουρώνετε καλά τις πατάτες και το
μπακαλιάρο και τα βάζετε σε μπλέντερ. Προσθέτετε το κρόκο αυγού, το
σκόρδο, λίγο αλάτι [κατόπιν δοκιμής] και πιπέρι και χτυπήστε τα μέχρι να
έχετε μια ομοιογενή μάζα.
- Ρίχνετε το μείγμα σε μπολ, προσθέτετε
και το μαϊντανό και ανακατεύετε να ενσωματωθεί. Σκεπάζετε με μεμβράνη το
μπολ και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει για 2 τουλάχιστον ώρες
[ιδανικά και από τη προηγούμενη ημέρα].
- Χτυπάτε καλά το ασπράδι με αυγογδάρτη.
Αλείφετε τα χέρια σας με λίγο χτυπημένο ασπράδι παίρνετε λίγο μείγμα
και πλάθετε τις κροκέτες δίνοντάς τους ένα λεπτό και επιμήκη σχήμα.
Τηγανίζετε σε ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν
απ” όλες τις πλευρές και να γίνουν τραγανές οι κροκέτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου