- 3 μέτριες πατάτες
- 3 φρέσκα κρεμμύδια
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκ. σκόρδο
- 500 γρ. μπάμιες κ.τ.ψ.
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ 400 γρ.
- 500 γρ. ζωμό λαχανικών
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμός από ένα λεμόνι
- λίγος φρέσκος μαϊντανός
- ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους 2 εκ.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
- Ξεπλένουμε καλά τις μπάμιες και τις στραγγίζουμε.
- Τοποθετούμε μια πλατιά ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αφήνουμε να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
- Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες, το σκόρδο και τις μπάμιες. Τα σοτάρουμε 2-3 λεπτά ανακατεύοντας που και που.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε και αυτόν για 2 λεπτά. Ρίχνουμε και την τομάτα κονκασέ το ζωμό, τη ζάχαρη ,το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Όταν οι μπάμιες είναι έτοιμες και έχουν μείνει με τη σάλτσα τους προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με ελαιόλαδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου