Τρίτη

Φιλέτο Sea bass πάνω σε πουρέ αρακά με dressing και αρωματικά βότανα



Υλικά

  • 4 φιλέτα Sea Bass
  • 500γρ. αρακά
  • 10 φέτες μπέικον
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 4 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 120γρ. βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Για το dressing

  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη φρέσκια
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο φρέσκο
  • λίγο δεντρολίβανο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 35ml χυμό λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα ψαριού και τα πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο θυμάρι.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο βάζετε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα φιλέτα του ψαριού και από τις δυο πλευρές να πάρουν χρώμα και ολοκληρώνετε το ψήσιμο τους στο φούρνο.

Παράλληλα σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρετε το μπέικον με το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν χρώμα, τα βγάζετε σε πιάτο και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό βράζετε τον αρακά. Τον αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και τον πολτοποιείτε στο μούλτι μαζί με το μπέικον και το κρεμμύδι προσθέτοντας σιγά σιγά και το βούτυρο και αλατοπιπερώνετε.

Για να ετοιμάσετε το dressing βάζετε όλα τα υλικά στο μούλτι και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Σερβίρετε τον πουρέ αρακά σε βαθιά πιάτα, τοποθετείτε πάνω τα φιλέτα του ψαριού και περιχύνετε με το dressing.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου