Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί και περιχύνετε το στήθος κοτόπουλου με τη μαρινάδα. Προκειμένου το κοτόπουλο να είναι ζουμερό, το αφήνετε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον τέσσερις ώρες. Αν πάλι βιάζεστε και δεν έχετε το χρόνο για να περιμένετε, μπορείτε να περνάτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα το κοτόπουλο την ώρα που το ψήνετε στα κάρβουνα ή στο αντικολλητικό τηγάνι.
Υλικά
½ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι βαλσάμικο ξύδι (ή άλλο ξύδι)
¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
⅛ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
¾ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
2 κουταλάκια αποξηραμένο δεντρολίβανο
2 κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλιές αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας σκόνη σκόρδου
6 στήθη κοτόπουλου
Εκτέλεση
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Σε ένα μπολ ή μια πλαστική σακούλα που κλείνει καλά, βάζετε το κοτόπουλο μαζί με τη μαρινάδα και το αφήνετε για αρκετές ώρες.
Ψήνετε στη σχάρα ή στο grill φροντίζοντας να μην στεγνώσει το κοτόπουλο.
Tip: Μπορείτε να βράσετε ελαφρώς τη μαρινάδα ώστε να γίνει μια ωραία σάλτσα για το κοτόπουλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου