Τα αμυγδαλωτά, γνωστά και ως εργολάβοι, είναι από τα πιο διάσημα
κεράσματα στα ελληνικά σπίτια και όχι άδικα, καθώς εκτός από νόστιμη
γεύση ετοιμάζονται και πολύ εύκολα.
Μερίδες:για περίπου 35 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:50'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Υλικά
- 750γρ. ζάχαρη άχνη
- 500γρ. πούδρα αμυγδάλου
- 300γρ. ασπράδι αβγού
Διαδικασία
Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, ανακατεύετε τη ζάχαρη με την πούδρα αμυγδάλου και 150γρ. ασπράδι αβγού.
Αφήνετε το μίγμα στη συντήρηση για περίπου 2 ώρες να ξεκουραστεί.
Έπειτα, ανακατεύετε το μίγμα πάλι στο μίξερ, με το φτερό, με τα υπόλοιπα 150γρ. ασπράδι έως ότου ομογενοποιηθεί. Προσοχή! Ίσως να μην χρειαστεί να προσθέσετε και τα 150γρ. ασπράδι στην δεύτερη δόση. Θα βάλετε αρχικά τα 120γρ. (περίπου 4τμχ) και σε περίπτωση που είναι πολύ σφιχτό το μίγμα θα προσθέσετε και τα υπόλοιπα. Τα μίγμα ιδανικά θα πρέπει να έχει σταθερή δομή.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Μεταφέρετε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής, με στρογγυλό κορνέ 12mm, και κόβετε σε στρογγυλό σχήμα πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Θα πρέπει να αφήσετε κενό μεταξύ των κομματιών για να μην κολλήσουν στο ψήσιμο.
Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 22 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου