Υλικά
1 κιλό κιμά
1½ φλιτζάνι ψωμί ψίχα
3 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
3 κουταλιές μαϊντανός
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
3 κουταλιές γαλέτα
2 κουταλιές αλεύρι
1½ φλιτζάνι ψωμί ψίχα
3 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
3 κουταλιές μαϊντανός
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
3 κουταλιές γαλέτα
2 κουταλιές αλεύρι
Εκτέλεση
Βάζετε τον κιμά σε μια λεκάνη, και τον ανακατεύετε με τα μισά κρεμμύδια.
Σ’ ένα τηγάνι με λίγο λάδι, ροδίζετε τ’ άλλα μισά κρεμμύδια, και μόλις ροδίσουν τα ρίχνετε και αυτά στον κιμά.
Βρέχετε το ψωμί, το στύβετε καλά, και το ενσωματώνετε επίσης στον κιμά.
Ακολουθούν τα αυγά, ο μαϊντανός ψιλοκομμένος και η γαλέτα, καθώς και 1 κουταλιά αλεύρι.
Τα ζυμώνετε όλα μαζί πολύ καλά.
Απλώνετε σ’ ένα χαρτί το υπόλοιπο αλεύρι και μ’ ένα κουτάλι παίρνετε όση ζύμη θέλουμε για να πλάσουμε έναν-έναν τους κεφτέδες.
Τους αλευρώνετε, και τους τηγανίζετε σε λάδι αν είναι να φαγωθούν κρύοι, σε βούτυρο αν είναι να φαγωθούν ζεστοί.
Σ’ ένα τηγάνι με λίγο λάδι, ροδίζετε τ’ άλλα μισά κρεμμύδια, και μόλις ροδίσουν τα ρίχνετε και αυτά στον κιμά.
Βρέχετε το ψωμί, το στύβετε καλά, και το ενσωματώνετε επίσης στον κιμά.
Ακολουθούν τα αυγά, ο μαϊντανός ψιλοκομμένος και η γαλέτα, καθώς και 1 κουταλιά αλεύρι.
Τα ζυμώνετε όλα μαζί πολύ καλά.
Απλώνετε σ’ ένα χαρτί το υπόλοιπο αλεύρι και μ’ ένα κουτάλι παίρνετε όση ζύμη θέλουμε για να πλάσουμε έναν-έναν τους κεφτέδες.
Τους αλευρώνετε, και τους τηγανίζετε σε λάδι αν είναι να φαγωθούν κρύοι, σε βούτυρο αν είναι να φαγωθούν ζεστοί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου