Υλικά
Για 4-6 μερίδες (40 κεφτεδάκια)
800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 φλιτζάνι γάλα
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο και καλά στραγγισμένο
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (χωρίς την κόρα)
1 αυγό
½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. της σούπας ξίδι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
κόκκινο πιπέρι
6 κουτ. της σούπας αλεύρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
1. Μουσκεύουμε το ψωμί για 2 λεπτά
μέσα στο γάλα. Το στύβουμε καλά και το θρυμματίζουμε σε ένα βαθύ σκεύος.
Προσθέτουμε τον κιμά, τη ρίγανη, το αυγό, το δυόσμο, το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη
ρίγανη, το θυμάρι και το κόκκινο πιπέρι, νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο και
ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια, ώσπου να ετοιμάσουμε ομοιογενές μίγμα.
2. Πλάθουμε με τα χέρια μας μικρά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές, ώσπου να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τα βγάζουμε από το λάδι με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τρώγονται ζεστά ή κρύα.
2. Πλάθουμε με τα χέρια μας μικρά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές, ώσπου να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τα βγάζουμε από το λάδι με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τρώγονται ζεστά ή κρύα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου