Πέμπτη

Σουτζουκακια παραδοσιακά


Ζουμερα σουτζουκακια με μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά με το άρωμα του κύμινου να επικρατεί. Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα αρωματίσουμε με φρέσκα αρωματικά ψιλοκομμένα όπως δυόσμο ή μαϊντανό  τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε θυμάρι ή ρίγανη ή μαντζουράνα ξερά.Στη συνταγή που σας δίνω βάζω δυόσμο φρέσκο που βρίσκω, και  κύμινο που ταιριάζει ωραιότατα.

Υλικα

500 γρ. αρνίσιος κιμάς από μπούτι ή σπάλα καλά καθαρισμένη
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από κιλότο ή στρογγυλό
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά, τριμμένα στο τρίφτη
1 αυγό (κατά προτίμηση βιολογικό)
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού κύμινο
2/3 φλιτζ. δυόσμος φρέσκος (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτελαση

Σε ένα βαθύ σκεύος  αναμειγνύω τα δύο είδη κιμά και προσθέτω το κρεμμύδι, το αυγό, το ελαιόλαδο, το κύμινο και το φρέσκο δυόσμο. Αλατοπιπερώνω. Ζυμώνω το μίγμα καλά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα. Σκεπάζω το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζω το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βγάζω το μίγμα από το ψυγείο. Χρησιμοποιώντας  πλατιές μεταλλικές σούβλες ή ξύλινα καλαμάκια  παίρνω  λίγο μίγμα και το πλάθω  με το χέρι μου  γύρω από αυτές δημιουργώντας το γνωστό σχήμα . Λαδώνω τη σχάρα του γκριλ και τοποθετώ πάνω τα σουτζουκακια. Τα ψήνω στο γκριλ του φούρνου για 6-8 λεπτά από κάθε μεριά.
Τα σερβίρω  με ψητές πίτες για σουβλάκι και σαλάτα πράσινη με ντομάτες. Συνοδεύω με γιαούρτι που έχω πασπαλίσει με πάπρικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου