Ζουμερα σουτζουκακια με μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά με το άρωμα του
κύμινου να επικρατεί. Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα αρωματίσουμε με
φρέσκα αρωματικά ψιλοκομμένα όπως δυόσμο ή μαϊντανό τότε μπορούμε να
χρησιμοποιήσουμε θυμάρι ή ρίγανη ή μαντζουράνα ξερά.Στη συνταγή που σας
δίνω βάζω δυόσμο φρέσκο που βρίσκω, και κύμινο που ταιριάζει
ωραιότατα.
Υλικα
500 γρ. αρνίσιος κιμάς από μπούτι ή σπάλα καλά καθαρισμένη
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από κιλότο ή στρογγυλό
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά, τριμμένα στο τρίφτη
1 αυγό (κατά προτίμηση βιολογικό)
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού κύμινο
2/3 φλιτζ. δυόσμος φρέσκος (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτελαση
Βγάζω το μίγμα από το ψυγείο. Χρησιμοποιώντας πλατιές μεταλλικές σούβλες ή ξύλινα καλαμάκια παίρνω λίγο μίγμα και το πλάθω με το χέρι μου γύρω από αυτές δημιουργώντας το γνωστό σχήμα . Λαδώνω τη σχάρα του γκριλ και τοποθετώ πάνω τα σουτζουκακια. Τα ψήνω στο γκριλ του φούρνου για 6-8 λεπτά από κάθε μεριά.
Τα σερβίρω με ψητές πίτες για σουβλάκι και σαλάτα πράσινη με ντομάτες. Συνοδεύω με γιαούρτι που έχω πασπαλίσει με πάπρικα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου