Σουφλέ φέτας με πούδρα καρυδιού πάνω σε καρπάτσιο πατζαριού
Υλικά
- 50γρ. βούτυρο
- 50γρ. αλεύρι
- 400ml γάλα
- 2 κρόκους αβγού
- 180γρ. φέτα χοντροσπασμένη
- 5 ασπράδια αβγού
- 40γρ. πούδρα καρυδιού
- 1 παντζάρι, σε πολύ λεπτές φέτες
- λίγα φύλλα ρόκας και πετιμέζι για το τελείωμα
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ετοιμάζετε πρώτα
τη μπεσαμέλ: Σε μια μέτρια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε
το αλεύρι. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα, μέχρι να πάρει το αλεύρι λίγο
χρώμα και το κατεβάζετε από την φωτιά. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το
γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, για να μην σβολιάσει. Βάζετε πάλι
την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας
συνεχώς μέχρι να πήξει. Σβήνετε την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει λίγο η
κρέμα.
Ρίχνετε και τους κρόκους των αβγών και τη φέτα στην κρέμα
ανακατεύοντας καλά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέχρι να
ομογενοποιηθούν.
Χτυπάτε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα και τα ενσωματώνετε στη μπεσαμέλ, ανακατεύοντας απαλά.
Μοιράζετε
το μίγμα σε φόρμες που έχετε βουτυρώσει και αλείψει με την πούδρα
καρυδιού. Ψήνετε σε μπεν μαρί για 15 λεπτά περίπου. Παράλληλα, μέχρι να
ψηθεί το σουφλέ σας, στρώνετε στα πιάτα λεπτές φέτες από παντζάρι.
Τοποθετείτε πάνω το σουφλέ όταν είναι έτοιμο. Γαρνίρετε με τα φύλλα ρόκας και περιχύνετε με το πετιμέζι.
Συνταγή: Chef Απόστολος Στεργιόπουλος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου