ΥΛΙΚΑ
- 170γρ. βούτυρο λιωμένο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα του γλυκού
- 150γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
- 700γρ. ζάχαρη
- 1.200ml νερό
- 260γρ. κορν φλάουρ
- κανέλα σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κρατάμε λίγο βούτυρο στην άκρη και ρίχνουμε το υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί μαζί με τη μισή ζάχαρη και τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη σπάτουλα. Όταν αρχίσει η ζάχαρη να παίρνει ξανθό χρώμα και να καραμελώνει το μείγμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα για λίγο από τη φωτιά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ και την υπόλοιπη ζάχαρη στο νερό (αφού κρατήσουμε 4 κουταλιές της σούπας στην άκρη) και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ρίχνουμε το μείγμα του κορν φλάουρ στην καραμέλα, συνεχίζοντας να δουλεύουμε με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει ο χαλβάς από την κατσαρόλα.Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 220°C. Βουτυρώνουμε το ταψάκι σας και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ισιώνουμε την επιφάνειά του, την αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη που κρατήσατε και λίγη κανέλα. Βάζουμε το χαλβά στο φούρνο να ψηθεί στο γκριλ μέχρι να καεί η ζάχαρη. Αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει και μετά τον σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια.
Μυστικό
Το πάχος του χαλβά στο ταψί δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος τα δύο δάχτυλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου