ΥΛΙΚΑ:
1 Μπούτι Αρνησιο
4 Μεσσαίες πατάτες
3 Πιπεριές (Πράσινη, Κίτρινη και Κόκκινη)
1 Σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 Κουταλάκια της σούπας Μουστάρδα
Ελαιόλαδο
Πάπρικα
Ρίγανη
Αλάτι & Πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αφαιρούμε απο το μπουτι το εξωτερικό πάχος και εν συνεχεία το κάνουμε μασάζ με μια μαρινάδα από ελαιόλαδο, μουστάρδα, ρίγανη, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Το αφήνουμε να καθίσει για 10 λεπτά. Ταυτόχρονα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Τοποθετούμε το αρνάκι στο σκεύος μας και το βάζουμε στο φούρνο. Έπειτα χαμηλώνουμε στους 180°C και το αφήνουμε για 45'. Την ίδια στιγμή έχουμε τις πατάτες κομμένες και τις πιπεριές κομμένες στα 8. Τις τοποθετούμε σε ένα μπολάκι (πατάτες, πιπεριές και το σκόρδο) και τα ανακατεύουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα που χρησιμοποιήσαμε για το αρνί.
Βγάζουμε το μπούτι απο το φουρνο και τοποθετούμε ομοιόμορφα τις πατάτες και τις πιπεριές περιμετρικά , ενώ παράλληλα συμπληρώνουμε τα υγρά με ένα ποτήρι νερό που το περιχύνουμε από πάνω απο το μπούτι μας. Ψήνουμε στους 180°C για άλλα 45'.
Chef Τριανταφυλλος Αλβανος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου