Υλικά:
600gr Αυγά
640gr Ζάχαρη
335gr Κρέμα γάλακτος
200gr Ηλιέλαιο
5gr Αλατι
600gr Αλεύρι
25gr Baking Powder
5gr Βανιλινη
10gr Ξύσμα Πορτοκαλιου
Διαδικασία:
Ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το αλάτι με το σιρμα του μίξερ στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να διαλυθούν τα υλικά μας. Σε ένα μπολ προσθέτουμε κοσκινισμενα το Baking Powder και το αλεύρι μαζί με τη Βανιλινη. Ύστερα προσθέτουμε το αλεύρι στο αυγό και χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος πολύ αργά και ύστερα το ηλιέλαιο. Βουτυρώνουμε και αλευρωνουμε τις φόρμες μας και τις γεμίζουμε με το μείγμα 3/4 του ύψους της φόρμας και ψήνουμε στο φούρνο στους 160°C για 40-50' με προθέρμανση στους 200°C στις αντιστάσεις
Chef Τριαντάφυλλος Αλβανος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου