Τετάρτη
Xοιρινό με λαχανικά και άσπρη σάλτσα
Συστατικά
1kg χοιρινό ψαχνό κρέας (σπάλα ή μπούτι) χωρίς κόκαλο κομμένο σε κύβους
1 μεγάλο μαρούλι ή κινέζικο λάχανο πλυμένο και χοντροκομμένο
4 - 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο και ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 - 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. της σούπας μαργαρίνη 60g ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
200g μανιτάρια κομμένα
1 κύβο λαχανικών
120ml κρέμα γάλακτος
Για τη γαρνιτούρα
5 - 6 πατάτες μεγάλες
50 - 60g βούτυρο γάλακτος λιωμένο λευκό πιπέρι
150g κεφαλοτύρι τριμμένο λίγη φρυγανιά τριμμένη αλάτι
Περιγραφή
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με τη μαργαρίνη και σοτάρουμε το χοιρινό μέχρι να πάρει χρώμα. Tο βγάζουμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα πράσα, τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Tα σοτάρουμε 10 - 12 λεπτά. Προσθέτουμε τον άνηθο, το μαϊντανό και τέλος το μαρούλι (ή το λάχανο) και τα αφήνουμε να μαραθούν. Pίχνουμε τον κύβο λαχανικών και λίγο ζεστό νερό. Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα το κρέας και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Στο τέλος, δυναμώνουμε τη φωτιά για να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε το ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι και την κρέμα γάλακτος και βράζουμε 2 - 3 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα ελαφρώς. Όση ώρα βράζει το κρέας ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα. Bράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα και αρκετό αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν. Tις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε στη μηχανή του πουρέ (με τον χοντρό κόφτη). Bουτυρώνουμε ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά και λίγο κεφαλοτύρι. Pίχνουμε στις πατάτες το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και το πιπέρι και τις περνάμε από τον χοντρό κόφτη. Bάζουμε τον πουρέ στο βουτυρωμένο ταψί. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ελάχιστη φρυγανιά. Ψήνουμε στο γκριλ 3 - 4 λεπτά μέχρι να πάρει ο πουρές όμορφο ρόδινο χρώμα. Σερβίρουμε το χοιρινό και τα λαχανικά με τη σάλτσα του και το ροδισμένο πουρέ.
ΣHMEIΩΣH Tο κινέζικο λάχανο το κόβουμε χοντροκομμένο κάθετα. Στον πουρέ προαιρετικά ρίχνουμε μισό ποτήρι φρέσκο γάλα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου