Σάββατο

Σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας



Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 4 άτομα

  • 680 γρ. κιμά (μισό αρνί – μισό μοσχαρίσιο)
  • 150 ml γάλα
  • 50 γρ. ψίχα φρέσκου ψωμιού σε τρίμματα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλεύρι για το πασπάλισμα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 600 ml πασάτα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύουμε τα ψίχουλα ψωμιού με το γάλα. Προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο και το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε.
  2. Πλάθουμε το μείγμα σε σχήμα μικρού λουκάνικου μήκους 5 εκ. και τα αλευρώνουμε.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κουταλιές από το ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια γυρίζοντάς τα να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  4. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  5. Σιγοβράζουμε την πασάτα, τη ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης και το κρεμμύδι για 20 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τα σουτζουκάκια και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Τα σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου