Η συγκεκριμένη σαλάτα χρειάζεται περίπου (250γρ)ρεβίθια /
ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομαγια το dressing
- 3.5 κ.σ. ελαιόλαδο (55μλ)
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
- 3 κ.σ. (45μλ) χυμό λεμόνι
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 50 μλ φρέσκο χυμό πορτόκάλι
- 1.5 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. κύμινο σκόνη
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο φρέσκο
- 1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
- 1/4 κ.γ. κόλιαντρο σκόνη
- 1/4/ κ.γ μπαχάρι σε σκόνη (δεν έβαλα)
- 1/4 κ.γ πιπέρι καγιέν
- 400γρ ρεβίθια βρασμένα φρέσκα (από 250γρ ξερά) ή μια κονσέρβα ρεβίθια
- 500γρ καρότα, τριμμένα στο χοντρό
- 40γρ σταφίδα κορινθιακή μαύρη
- 1 μάτσο φρέσκο κόλιαντριο ή δυόσμο, ή συνδυασμό, ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα), συν λίγο ακόμη για το σερβίρισμα.
- 60γρ αμύγδαλο λευκό καβουρδισμένο και ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι ή φρέσκο κρεμμυδάκι ή σχοινόπρασο (για όσους, όπως εγώ, δεν μπορούν να φάνε κρεμμύδι)
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη (ή λιγότερο αν σας ενοχλεί)
- Βραζετε τα ρεβίθια κονσερβα σε ζεστό νερό με λίγο αλάτι.Στραγγίξτε τα και αφήστε τα στην άκρη μέχρι να τα χρειαστείτε και όσα δεν θα χρησιμοποιήσετε βάλτε τα στην κατάψυξη.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 και απλώστε τα αμύγδαλα σε μια λαμαρίνα φούρνου. Καβουρδίστε τα αμύγδαλα. Χρειάζονται περίπου 8 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ που να χωράει τη σαλάτα ανακατέψτε όλα τα υλικά του dressing.
- Στο dressing προσθέστε τα υλικά της σαλάτας, ανακατέψτε και βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά ή και μερικές ώρες αν την φτιάχνετε ας πούμε για ένα τραπέζι. Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση.
- Ανακατέψτε καλά πριν τη σερβίρετε γιατί θα έχει βγάλει και ζουμάκι. Επίσης είναι ωραίο να τη σερβίρετε με λίγο φρεσκοκομμένα μυρωδικά από επάνω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου