Σάββατο

Aρωματική καροτοσαλάτα με ρεβίθια και dressing πορτοκαλιού 


Η συγκεκριμένη σαλάτα χρειάζεται περίπου  (250γρ)ρεβίθια /
ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα
για το dressing
  • 3.5 κ.σ. ελαιόλαδο (55μλ)
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
  • 3 κ.σ. (45μλ) χυμό λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 50 μλ φρέσκο χυμό πορτόκάλι
  • 1.5 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. κύμινο σκόνη
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο φρέσκο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1/4 κ.γ. κόλιαντρο σκόνη
  • 1/4/ κ.γ μπαχάρι σε σκόνη (δεν έβαλα)
  • 1/4 κ.γ πιπέρι καγιέν
για τη σαλάτα
  • 400γρ ρεβίθια βρασμένα φρέσκα (από 250γρ ξερά) ή μια κονσέρβα ρεβίθια
  • 500γρ καρότα, τριμμένα στο χοντρό
  • 40γρ σταφίδα κορινθιακή μαύρη
  • 1 μάτσο φρέσκο κόλιαντριο  ή δυόσμο, ή συνδυασμό, ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα), συν λίγο ακόμη για το σερβίρισμα.
  • 60γρ αμύγδαλο λευκό καβουρδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι ή φρέσκο κρεμμυδάκι ή σχοινόπρασο (για όσους, όπως εγώ, δεν μπορούν να φάνε κρεμμύδι)
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη (ή λιγότερο αν σας ενοχλεί)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βραζετε  τα ρεβίθια κονσερβα  σε ζεστό νερό με λίγο αλάτι.Στραγγίξτε τα και αφήστε τα στην άκρη μέχρι να τα χρειαστείτε και όσα δεν θα χρησιμοποιήσετε βάλτε τα στην κατάψυξη.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 και απλώστε τα αμύγδαλα σε μια λαμαρίνα φούρνου. Καβουρδίστε τα αμύγδαλα. Χρειάζονται περίπου 8 λεπτά.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ που να χωράει τη σαλάτα ανακατέψτε όλα τα υλικά του dressing.
  4. Στο dressing προσθέστε τα υλικά της σαλάτας, ανακατέψτε και βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά ή και μερικές ώρες αν την φτιάχνετε ας πούμε για ένα τραπέζι. Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση.
  5. Ανακατέψτε καλά πριν τη σερβίρετε γιατί θα έχει βγάλει και ζουμάκι. Επίσης είναι ωραίο να τη σερβίρετε με λίγο φρεσκοκομμένα μυρωδικά από επάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου