Υλικά για 4 άτομα
600 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά
200 γραμμ. μπαγιάτικο ψωμί
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 τριμμένη ντομάτα
2 κουτ. σούπας παρμεζάνα
Μόνιμα υλικά από το ντουλάπι
Λάδι για τηγάνισμα
Αλεύρι για το αλεύρωμα
1 κουτ. σούπας ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
200 γραμμ. μπαγιάτικο ψωμί
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 τριμμένη ντομάτα
2 κουτ. σούπας παρμεζάνα
Μόνιμα υλικά από το ντουλάπι
Λάδι για τηγάνισμα
Αλεύρι για το αλεύρωμα
1 κουτ. σούπας ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζετε το ψωμί σε άφθονο κρύο νε-
ρό. Το στύβετε ελαφρά να κρατήσει λίγο
νεράκι μέσα του και το ρίχνετε μέσα στο
μπολ με τον κιμά. Κάνετε ένα καταρχήν ζύ-
μωμα. Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι, την τριμ-
μένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και την
παρμεζάνα. Ζυμώνετε δυναμικά και με
ρυθμό.
Αφήνετε τον κιμά να ηρεμήσει. Ζεσταί-
νετε άφθονο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι,
πλάθετε στρογγυλά κεφτεδάκια, τα αλευ-
ρώνετε και τα τηγανίζετε λίγα λίγα μέχρι να
γίνουν ροδοκόκκινα.
Τα σερβίρετε με μια απλή ντοματοσα-
λάτα.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος τηγανίσματος: 15 λεπτά
ρό. Το στύβετε ελαφρά να κρατήσει λίγο
νεράκι μέσα του και το ρίχνετε μέσα στο
μπολ με τον κιμά. Κάνετε ένα καταρχήν ζύ-
μωμα. Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι, την τριμ-
μένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και την
παρμεζάνα. Ζυμώνετε δυναμικά και με
ρυθμό.
Αφήνετε τον κιμά να ηρεμήσει. Ζεσταί-
νετε άφθονο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι,
πλάθετε στρογγυλά κεφτεδάκια, τα αλευ-
ρώνετε και τα τηγανίζετε λίγα λίγα μέχρι να
γίνουν ροδοκόκκινα.
Τα σερβίρετε με μια απλή ντοματοσα-
λάτα.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος τηγανίσματος: 15 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου