Υλικά για 4 άτομα
4 μεγάλα πράσινα μήλα
3 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο σε
θερμοκρασία δωματίου
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουτ. σούπας κανέλα
250 γραμμ. καρυδόψιχα λεπτοκομμένη
Μόνιμα υλικά από το ντουλάπι
5 κουτ. σούπας ζάχαρη
Εκτελεση
Στο μπλεντεράκι του μίξερ σας ρίχνετε το
βούτυρο, την κανέλα, το κονιάκ, τη ζάχαρη
και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογε-
νές μίγμα.
Το φυλάτε σε ένα μπολ. Πλένετε καλά τα
μήλα σας και με το ειδικό εργαλείο που θα
βρείτε εύκολα στα καταστήματα οικιακών
ειδών αφαιρείτε από κάθε μήλο τη στήλη με
τα κουκούτσια στο κέντρο.
Τα βάζετε στριμωχτά σε ένα μικρό ταψάκι
και με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού γε-
μίζετε τη τρύπα με το μίγμα βουτύρου.
Με όσο μίγμα περισσέψει αλείφετε τα μή-
λα στην πάνω μεριά.
Καλύπτετε το ταψάκι με ένα αλουμινόχαρ-
το και το ψήνετε στους 170οC για 40 λεπτά.
Αφήνετε τα μήλα να χλιαρέψουν ή και τα
κρυώνετε στο ψυγείο και τα σερβίρετε κό-
βοντάς τα στα δύο και πασπαλίζοντάς τα με
μπόλικη καρυδόψιχα.
Αν δεν κάνετε δίαιτα, λίγο παγωτό βανίλια
είναι το κατάλληλο συνοδευτικό.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά
βούτυρο, την κανέλα, το κονιάκ, τη ζάχαρη
και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογε-
νές μίγμα.
Το φυλάτε σε ένα μπολ. Πλένετε καλά τα
μήλα σας και με το ειδικό εργαλείο που θα
βρείτε εύκολα στα καταστήματα οικιακών
ειδών αφαιρείτε από κάθε μήλο τη στήλη με
τα κουκούτσια στο κέντρο.
Τα βάζετε στριμωχτά σε ένα μικρό ταψάκι
και με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού γε-
μίζετε τη τρύπα με το μίγμα βουτύρου.
Με όσο μίγμα περισσέψει αλείφετε τα μή-
λα στην πάνω μεριά.
Καλύπτετε το ταψάκι με ένα αλουμινόχαρ-
το και το ψήνετε στους 170οC για 40 λεπτά.
Αφήνετε τα μήλα να χλιαρέψουν ή και τα
κρυώνετε στο ψυγείο και τα σερβίρετε κό-
βοντάς τα στα δύο και πασπαλίζοντάς τα με
μπόλικη καρυδόψιχα.
Αν δεν κάνετε δίαιτα, λίγο παγωτό βανίλια
είναι το κατάλληλο συνοδευτικό.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου