Τρίτη

Κοτόπουλο γιουβέτσι



  • Μερίδες: 6
  • Δυσκολία: μέτριο


Υλικά συνταγής

  • κοτόπουλο: 1, περίπου 1 1/2 κιλό
  • κριθάρακι χοντρό: 500 γρ.
  • ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι
  • σκόρδο: 5-6 σκελίδες
  • κανέλα: 1 ξυλάκι
  • γαρίφαλα: 2-3
  • αλάτι
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
  • ντομάτες: 5-6 μεγάλες, ώριμες



Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε το κοτόπουλο καλά, το πλένετε και το κόβετε σε μερίδες. Καθαρίζετε το σκόρδο και το τσιγαρίζετε με το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα. όταν ξανθύνει, ρίχνετε και τα κομμάτια του κοτόπουλουν να ροδίσουν κι αυτά. Προσθέτετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, αλάτι και πιπέρ, τα γαρίφαλα και την κανέλα. Όταν το κοτόπουλο βράσει, το βγάζετε με την τρυπητή κουτάλα. 
  2. Προσθέτετε ανάλογο νερό στην κατσαρόλα και αφού πάρει βράση ρίχνετε το κριθαράκι και το ανακατεύετε συχνά γιατί κολλάει. Όταν κοντεύει να βράσει, ξαναρίχνετε μέσα το κοτόπουλο και αφού πάρουν όλα μαζί μια βράση, αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε με κεφαλοτύρι τριμμένο (προαιρετικά). 

    πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου