Τετάρτη

Γόπες με κρασί


Για τη συνταγή

  • 1 κιλό μεγάλες γόπες καθαρισμένες
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί μοσχάτο Λήμνου ή Καλύμνου
  • 2 κλαδάκια δενδρολίβανο φρέσκο ή ξερό
  • 1 κλαδάκι βασιλικό
  • 4 σκελίδες σκόρδο πολτολοιημένες
  • 1 κουτ. σουπ. πελτέ ντομάτας
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε και πλένετε τις γόπες, τις αλατίζετε στην κοιλιά και στον κορμό. Τις τοποθετείτε σε τρυπητό για να στραγγίσουν.

2. Βάζετε σε ένα βαθύ πιάτο το αλεύρι και περνάτε τις γόπες έτσι ώστε να καλυφρθούν παντού. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί καλά, τοποθετείτε τα ψαριά. Τηγανίζετε για 3-4 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος)  μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Αποσύρετε με τρυπητή κουτάλι ή πηρούνι και τις τοποθετείτε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

3. Ρίχνετε στο τηγάνι το ξίδι και το κρασί. Προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας, το δενδρολίβανο, το αλάτι, το βασιλικό και λίγο σκόρδο, και σκεπάζετε το τηγάνι να πάρει μια βράση. Κατόπιν προσθέτετε τα ψάρια στη σάλτσα και τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί 1-2 λεπτά μόνο. Σερβίρετε ζεστά τα ψαριά μαζί με τη σάλτσα τους.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Χρησιμοποιήστε αν θέλετε αντί για γόπες σαυρίδια ή κολιούς που τους ταιριάζει πολύ η σάλτσα με την γλυκύτητα του Μοσχάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου