Πέμπτη

ΜΟΣΧΑΡΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΜΑΡΟΥΛΙ


ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες):
1250 γρ. μοσχάρι
10 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 φινόκιο, ψιλοκομμένο
5 σκελίδες, σκόρδο ψιλοκομμένο
3 μαρούλια χοντροκομμένα
1 φλυτζ. λευκό κρασί
1/2 φλυτζ. λάδι
2 αυγά2-3 λεμόνια
1 μάτσο άνηθο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και το τσιγαρίζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το μισό λάδι. Αφού έχει πάρει χρώμα το βγάζουμε απ’ την κατσαρόλα και το βάζουμε σε ένα μπολ. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το λίπος.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το φινόκιο και σοτάρουμε για 5 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Τοποθετούμε το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 1/3 άνηθο, προσθέτουμε το κρασί και αλατίζουμε. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 1 ½ ώρα. 15 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε το μαρούλι, χοντροκομμένο.
Φτιάχνουμε το αυγολέμονο:
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια από τα αυγά και μόλις γίνουν μαρέγκα προσθέτουμε τους κρόκους. Μετά το λεμόνι και στο τέλος 1 ποτήρι ζουμάκι από το φαγητό μας ( το ζουμί πρέπει να το ρίχνουμε σιγά σιγά στο αυγό.)
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα μας ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ, για να μην κόψει το αυγό,το φαγητό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου